Кандидатът за президент проф.  е убеден, че ако спечели изборите за

...
Кандидатът за президент проф.  е убеден, че ако спечели изборите за
Коментари Харесай

Анастас Герджиков с призив към президента във Варна

 Кандидатът за президент проф.  е уверен, че в случай че завоюва изборите за държавен глава, ще направи всичко допустимо партиите, които ще влязат в идващото Народно заседание, да съумеят да сформират държавно управление. Това съобщи той при днешната си среща с гласоподаватели във Варна. 

" Обръщам се към, чийто първи мандат на президентския пост изтича през януари, и го приканвам консултациите, които ще организира след изборите на 14 ноември, да не бъдат официални, а фактически да спомага за разговор сред партиите и търсене на единодушие. Ако аз бъда определен за президент, бих направил всичко допустимо, за да могат политическите сили да образуват постоянен кабинет. Сега, в обстановката на здравна рецесия поради ковид и шоково нарастване на цените, повече от всеки път е нужен работещ парламент, който да одобри значими стопански ограничения за подкрепяне на бизнеса и жителите “, посочи  кандидатът за държавен глава, издигнат от Инициативен комитет.

" Ако печеля президентските избори, ще употребявам до дъно периодите съгласно конституционната процедура и всички благоприятни условия, особено в обстановка като сегашната, за да има държавно управление. Ако би трябвало, ще се затворим и ще преговаряме с партиите толкоз дълго, колкото е належащо, и няма да излезем, докато няма " бял пушек “ – т.е. до момента в който политическите сили не стигнат до формулата за сформиране на кабинет “, допълни проф. Герджиков.

Според него този път обединенията би трябвало да намерят общи цели в името на излизането на страната от кризата - здравна, икономическа и политическа. " Показал съм с работата си през годините, че съм човек на разговора. Ще го потвърдя още веднъж, ако бъда определен за президент. Сега не е време за опълчване и за политическо превъзходство – сходни борби са атрактивни, за да завоюват вниманието на гласоподавателя преди вота, но би трябвало да бъдат туширани след изборите – от това би спечелила България и нейните жители “, заяви проф. Герджиков.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР